Om företaget

Företaget må vara nystartat, mars 2009,  men mina egna erfarenheter från Muurikkas stekhällar går 30 år tillbaka i tiden.

Själva namnet Muurikka kan härledas till det svenska ordet murbottenpanna, dvs botten på den stora gjutjärnsgrytan som på landsbygden i Finland ofta stod provisoriskt uppmurad på en enkel eldstad nere vid sjö- eller åstranden för det årliga storbyket!

Botten på denna stora gryta användes efter välförrättat värv som stekyta för medhavd husmanskost av olika slag!

Sedan 1970-talet har den moderna varianten, Muurikkan, blivit ett begrepp förknippat med matlagning ute både i Finland och norra Sverige!

Matlagningute Norden AB vill nu introducera ett moderniserat koncept mera lämpat för trädgården, altanen, husbilen och båten än för vildmarksliv!

Cajun Cooking kombinerat med en stekhäll visade sig snabbt vara ett lyckat drag, hög värme och stor kapacitet förenat med den enkla och lättflyttade utrustningen ger envar möjlighet till avancerad matlagning ute!

Jag kommer att via webshoppen att tillhandahålla såväl stekhällar, wokpannor, rökugnar och  gasolbrännare som Cajunkryddor och många recept speciellt lämpade för stekhäll.

Företag, föreningar men även privatpersoner som vill ställa till den stora utomhusfesten kommer också att kunna hyra den största GrillSymbol modellen som med sin 960 mm i diameter med lätthet betjänar stora sällskap!

Ni är alltid välkomna att höra av er med förfrågningar till
info@matlagningute.se