Författararkiv: admin

Bronsade Lammkotletter

Recept från Chef Paul Prudhommes kök, New Orleans

Ingredienser för 4 personer

4 msk osaltat smör eller olivolja eller vegetabilisk olja
1 msk Cajun Cookin´ Meat eller Cajun Cookin´ Pork, Veal and Lamb
8 st lammkotletter, ca 2 cm tjocka, kylskåpskalla

Tillagning

Hetta upp din stekhäll till medium het, 350 C, tar ca 4 minuter över gas. Pannan skall inte vara lika het som vid sotning och därför ryker det heller inte lika mycket. Man kan med fördel bronsa kött, fisk och fågel inomhus!

När pannan är het, pensla ena sidan av kotletterna med smör och beströ sedan de smörade sidorna med ca ½ tsk kryddblandning. Lägg kotletterna i pannan med den kryddade sidan nedåt och beströ ovansidorna med resten av kryddblandningen.

Stek ca 3 minuter, vänd kotletterna och ta (tycke och smak) ytterligare ½ tsk smält smör ovanpå var och en.

Medium-rare: stek ytterligare 3 minuter
Medium: stek 4 minuter per sida.

Tiderna här är ungefärliga och bestäms av storlek/tjocklek samt tycke och smak, vänd och stek tills du är nöjd!

Bon appetite !

Matlagningute.se – Vår nya hemsida!

Välkomna hit!

Vår målsättning  är  att presentera och marknadsföra ett helt nytt koncept av innovativ högklassig utrustning för matlagning utomhus. Vi representerar och saluför varumärket GrillSymbol™  i Sverige, Norge och Danmark via,  återförsäljare och från vårt eget showrum, belägen på Handelsplats Center Syd i Löddeköpinge.

Våra produkter lämpar sig ypperligt för catering- och restaurangbranschen men hittar också många nöjda ägare bland familjer och drivna amatörkockar.

Produkterna utgörs av gasoleldade stekhällar, paella- och wokpannor med kapacitet från 6  – 60 portioner samtidigt. Inte att förglömma är de stora hängande kolgrillarna samt våra vedeldade unika stora BBQ rök/grillar med plats för helkroppsrökt vildsvin. Våra produkter är en given samlingsplats på festen, stor som liten.

Hög hantverksmässig kvalitet i BBQ rökarna och varmvalsat eller rostfritt stål i pannorna kombinerat med marknadens i särklass bästa och gasolsparande vindskydd, gör användningen enkel och njutbar med läckra anrättningar som resultat.

Våra brännare är för största komfort och säkerhet försedda med högeffektiva vindskydd och elektrisk tändning.

Extrautrustning utgörs bl.a. av stora aluminiumlock försedda med träklädda handtag, hängkrok samt ånghål, bärkassar, överdrag, hjul mm. Allt enligt kundernas egna önskemål.

Som ett unikt komplement säljer vi samtidigt vår egen kryddserie Gourmé Cooking, kryddblandningar med rötterna i New Orleans, konsumentförpackat i 200 g bordsburkar med ströare i locket och så klart, helt utan E-nummer.

Väl mött, på webben eller i vårt fysiska showroom på Handelsplats Center Syd, Löddeköpinge.